Fare İlaçlama

Fare İlaçlama

Kategori: Haşere Türleri

En kritik ve en önemli ilaçlama türlerinden biri kuşkusuz ki fare ilaçlama olarak bilinir. Çünkü fareler çok uzun yıllardır insanlığın baş belaları arasında gelir. Hijyenik olmamaları, kanalizasyon gibi kirli ve mikroplu yerlerde bulunmaları, bakteri taşıyıp hastalık bulaştırmaları gibi çeşitli sebepler ile fareler yaşam alanlarında istenmezler.

Sağlık, huzur ve konfor için bu zararlıların ortamlardan uzaklaştırılması ve yok edilmeleri gerekir. Bunun için de firmaların farelere karşı ilaçlama işlemlerini profesyonel bir şekilde yaparak vatandaşlara hizmet götürmesi beklenir. Bu noktada da alanında uzman, tecrübeli ve eğitimli ekipler dikkat çeker. İstanbul’un her yanında hizmet sunan bu ekiplerimiz de böcek ilaçlama, haşere ilaçlama, pire ilaçlama gibi türlü hizmetler ile beraber fare ilaçlama hizmetleri de sunmaktadır.

Fare ilaçlama için 0850 466 20 66 ve 0532 233 23 43 numaralı hatlarımızdan detaylı bilgi almak istiyorsanız bizleri arayabilirsiniz.

Fare Nedir?

Fareler kemiriciler takımı arasında yer alan aynı zamanda sıçangil cinsine mensup hayvanlardır. Farelerin çok hızlı hareket ettiğini ve bu hızın yanında hızlı üreme özelliklerine de sahiptirler. Günlük hayatımızda çok rastlamasak da zaman zaman karşımıza çıkarak sürprizler yapan hayvandır.

Fare ile karşılaşma esnasında neler yapılır, farelerin özellikleri nelerdir, farelerden nasıl kurtuluruz ve fare türleri nelerdir gibi sorulara bu yazımızda cevap vermeye çalışacağız.

Fare Türleri Nelerdir?

Fareler dünyada ve ülkemizde birçok farklı türe sahip özellikleri ile bilinmektedirler. Türleri bakımından ülkemizde de farklı farklı görünümlere sahiptirler. Fareler kemirgen ailesinin en zeki canlılarından olup bilindiği kadarıyla 20 türü bulunmaktadır. Ülkemizde bulunan fare türlerini şekilde sıralayabiliriz; ev faresi, çatı faresi, lağım faresi, hamster türü, tarla faresi türleridir.

Fare türlerinden bazıları her ne kadar tatlı görünseler de çoğu durumlarda korkutucu olabilmektedirler. Fare türlerinin bazıları çok yükseğe sıçrayabilirken bazılarında kese bulunmaktadırlar. Hatta bu yükseklik 50 cm bulmaktadır. Fare türlerinin dışkılarının boyutları ve renkleri değişkenlik göstermektedir. Postları için ülkemizde fareler yetiştiriliyor ve yetiştirilen farelerin 80 cm ‘ye kadar boyları bulunurken kiloları ise 14 kg olarak belirlenmiştir.

En Çok Bilinen Fare Türleri

Fare türleri arasında en çok bilinenleri ülkemizde zaman zaman ev, bodrum katları, tarlalar, çatılar ve diğer yaşam alanlarında görülmektedir. Birçoğunu biliyor ve tahmin edebiliyoruz. Sizler için en çok bilinen fare türleri hakkında bilgi verecek olursak;

• Lağım Faresi

• Kör Fare

• Tarla Faresi

• Çatı Faresi

• Ev Faresi

• Lağım Faresi

• Kanguru Faresi

• Su Faresi

• Orman Faresi

Lağım Faresi

Lağım fareleri genellikle adından da anlaşılacağı üzere lağımlarda yaşarlar ve buralarda yuvalanan kemirgenler ağırlıkları ortalama 500 gram civarındadır. Bu ağırlıklara rağmen kaburgalarının arasındaki boşlukların tuvalet delikleri ve evlere girmeleri için daralması pek mümkündür. Ayrıca insan ve hayvanlara saldırmaları ile de bilinirler.

Lağım fareleri çeşitli hastalıkları getirebilmeleriyle de tehlike oluşturmaktadırlar. Lağım fareleri su altında 3 ve 4 dakikaya kadar kalabilmektedirler bu sayede yakalama konusunda sorun yaşanmaktadır.

Kör Fare

Kör fare genellikle çıplak kör fare olarak da bilinmektedirler. Bu fareler kansere karşı dirençli olması ile birlikte genellikle Doğu Afrika’nın kurak yerlerinde yaşamaktadırlar. Kör farelerin gövdeleri silindir şeklindedir. Diğer farelerden farklı ise gözleri derisinin altında ve kuyruğu olmayan canlılardır.

Tarla farelerinin ekinleri sevdiği gibi çıplak kör fareler de ekinleri severler. Yuvalarını yine toprak altına yaparlar. Kör olmaları ile bilinen bu türler tamamen kör oldukları için gün ışığında pek mutlu değillerdir, genellikle geceleri daha aktiflerdir.

Tarla Faresi

Tarla faresinin adından da anlaşılacağı üzere tarlalar da toprak altı galerilerinde yaşayan başı büyük, burnu basık ve tıknaz vücuda sahip kulakları kısa olan ortalama 16 ve 18 cm boylarındaki kemirgen fare türüdür. Ekinlere zarar veren türlerden birisi olup yaşadıkları yerlerde delikler açmaktadırlar.

Ekinlerle haşır neşir olmaları ile ekinlere temasları ve verdikleri zararlar ile o ekinlerin hastalık ve mikropların insanlara bulaşmasında büyük rol oynamaktadırlar. Kısaca tarla fareleri çiftçiler tarafından sevilmeyen hayvanlardandır.

Çatı Faresi

Çatı fareleri ülkemizde yaygın olarak bilinen türlerden birisidir. Genellikle evlerin dorum katlarında beton blokların altında çatılarında bulunmasıyla bu adı almışlardır. Renkleri genelde siyah ve kahverengi olarak biliniyor ve uzun kuyruklara sahip 40 cm boylarına sahiptir.

Çatı fareleri tırmanmakta oldukça yeteneklidirler. Bu tırmanışı sağlayan güçlü ayaklar ve sert tırnaklara sahiptirler. Çatı farelerinin ömrü 1 yıl olarak bilinmektedir.

Ev Faresi

Ev faresi fındık faresi olarak da bilinmektedir. Gliridae familyasının en küçük memelilerinden birisi olarak da biliniyor. Ev faresinin ortalama boyu 7,6 cm ve 10 cm arasında değişiklik göstermektedir. Ev faresi olarak bilinmelerinin bir nedeni de eve girdikleri andan itibaren evde bulunan insanların yediği (bitkisel, hayvansal) gibi besinler ortak olmalarıdır.

Tabi evde bulunmalarının sadece bir avantajı var buda evde bulunan küçük haşerelerini yemeleridir. Ev farelerinin frekansları oldukça yüksektir. Bu yüzden dikkatleri oldukça yüksek ve meraklıdırlar. Evde buldukları her şeyi kemirmeleriyle ünlüdürler.

Kanguru Faresi

Fare türlerinden birisi de kanguru faresidir. Kanguru denmesinin sebebi uzun ön ve arka ayakları sayesinde yükseğe sıçrama iki ayak üzerinde kanguru gibi yürümelerinden dolayı bu ismi almışlardır. Heteromyidae familyası kategorisinde yer almaktadırlar. Kanguru farelerinin aynı zamanda iki farklı türü de bulunmaktadır. Soluk kanguru faresi ve koyu kanguru faresi.

Kanguru fareleri insanlardan uzakta yaşayan boyları 7.5 cm olan ve ağırlıkları 12 – 13 gram olarak bilinmektedir. Farklı türlere sahip dediğimiz ve soluk kanguru faresinin genellikle bitkiler ile beslenirken koyu renkli kanguru faresi ise böcek ve atıllarla beslenmektedir. Kanguru fareleri çöllerde yaşadıklarından dolayı suya çok ihtiyaç duymazlar ve aynı zamanda depolama yeteneklerine de sahiptirler. Yiyecek bulduklarında yerin atına ortalama 50 kg’a kadar depolama yapabilmektedirler.

Su Faresi

Su Sivri fareler ülkemizde bilinen diğer adı cüce fareler olarak bilinmektedir. Fareye benzeyen yapısı ve kemirgen olmadıkları için genellikle ve bilimsel olarak diğer farelerde ayrı tutulmaktadır. Bu fare türünün aynı zamanda 11 türü bulunmaktadır. Bu türler; Avrasya sivri faresi, yaygın sivri faresi, Kafkas sivri faresi, orman su sivri faresi, bataklık sivri faresi, bataklık faresi, bahçe sivri faresi, Su sivri faresi, kır sivri faresi ve cüce sivri faresi olarak bilinmektedir.

Bu türlerin ortak özelliklerinden biriside otçul ve böcekçil olmalarıdır. Hepsinin burnu sivri ve uzundur. Kemirgen farelerin 4 tırnakları var iken su sivri farelerinin 5 tırnaklı yapıya sahiptirler.

Orman Faresi

Orman farelerinin adından da anlaşılacağı üzere ormanlarda yaşadığını ve ülkemizde en yaygın olarak bilinen adı ve türü de apodemus sylvaticus türüdür. Orman, tarım ve çayır gibi alanlarda yaşayan bu farelerin uzunlukları ortalama kuyruk hariç 6-12 cm arasında değişmektedir.

Orman farelerinin su ihtiyacını kök yumrulardan ve kaktüslerden elde ettiğini söyleyebiliriz. Orman fareleri yuvalarında tohumlar, tomurcuk, kök, çeşitli bitkisel besinler, böcek, solucan, salyangoz gibi omurgasızları yiyerek tohumları da yer altında saklamaktadırlar.

Fare Nasıl Önlenir?

Farelerin özelliklerinden ve türlerinden bahsettik ve günlük hayatımızda karşımıza çıkmalarını engellemek adına neler yapılıyor ve neler yapılabilir bunlardan bahsedelim. Fare nasıl önlenir sorusunu kendine soran halkımız bunun için en çok kullanılan fare kapanlarını tercih etmişlerdir. Çoğu zaman işe yarayan ama bazen de farelerin üstün zekası sayesinde bu işlem başarısız olabilmektedir.

Fare kapanları, tuzaklara ve zehirler farelerin korkulu rüyalarıdır. Farelerden kurtulma yöntemleri arasında bitkisel yöntemlere de başvurulmaktadır. Bu yöntemler ve bitkileri şu şekilde sıralayabiliriz; nane yaprağı, nane yağı, çay ağacı yağı, defne yaprağı, gibi doğal ürünlerdir. Bu yöntem farelerden kurulmak için kullanılan yaygın yöntemlerdendir. Farelerin özellikle fındık ev faresi, çatı faresi, lağım faresi gibi türleri aç kaldıklarında ilk başvurdukları yerler evler olacaktır. Bu nedenle evinizi talan etmek isteyen fareler için gıda maddelerin ağızlarının kapalı olmasını öneririz.

Farelerin kediden korktuğunu biliyor ve eskiden bugüne evlerinde kedi besleyen insanlarımız halen devam etmektedir. Bu konuda oldukça yetenekli olan kediler kendilerine has yöntemler kullanarak farelerin yok edilmesinde büyük rol oynarlar. Farelerin ilgisini çeken ve en sevdikleri besinlerden olan kaşarlar, tahıllar çikolatalar ve kuru yemişlerin fare kapanlarına yerleştirilmesi farelerin dikkatini çekecektir. Bu yöntemler kullanılarak fareleri yakalamak mümkün.

Farelerin önlenmesinde kapanlar, zehirler ve diğer yöntemler kullanılmalı ve doğru şekilde uygulanmalıdır. Özellikle zehirlerin insan ve diğer canlılardan uzakta tutulmasına dikkat edilmelidir. Ölümcül sonuçlar doğurabilir. Farelerin zehirle temas etmeleri ile birlikte iç kanama ve benzeri durumlarda karşılaşması yaklaşık bir hafta içinde ölmelerine sebep olacaktır. Farelerden kurtulmak pek tabi önemli ve bu kurtulma yöntemleri arasında zehir varsa daha çok dikkat edilmelidir. Zehirlenerek ölen fareler öldükten sonra onları yiyen diğer hayvanları daha tehlikeli hale getirebilir. Bu nedenle fareler öldükten sonra toplanmaları gerekmektedir.

Fare İlaçlama Türleri

Fare ilaçlama türleri ilaçlama yapılacak mekan farenin türü ve diğer nedenlere göre değişkenlik göstermektedir. Fare ilaçlama konusunda profesyonel destek almak sizleri farelerden kurtaracaktır. Fare ilaçlama türleri 3’e ayrılmaktadır. İstasyon yemleme, pellet serpme yöntemi ve paste zehir yöntemleridir.

• İstasyon Yemleme

• Pellet Serpme

• Paste Zehir İstasyon

İstasyon Yemleme

Yemleme İstasyon yemleme genellikle açık alanlarda fare sorununa karşı olarak geliştirilmiştir. Bahçe ve tarla işleri ile meşgul olan kişilerin tercihi ve farelerden kurtulmak için talep ettiği yöntemlerden birisidir.

İstasyon yemleme yöntemi ile farelerin tahılları çok sevdiği bilinerek üzeri kapatılan istasyona tahıllar yerleştirilir ve yemleme yöntemi ile ilaçlara temas eden fareler etkisiz hale getirilmektedir.İstasyon yemleme yöntemi diğer kemirgenlere karşıda etkili olduğunu belirterek renk ve koku içermeyen yapısıyla leke bırakmaması da tercih edilmesine olanak sağlamaktadır.

Pellet Serpme

Diğer bir ilaçlama yöntemi olarak da bilinen pellet serpme yöntemi farelerin korkulu rüyası olmaktadır. Farelerin sevdikleri yemler kullanılarak hazırlanan bu ilaçlama yöntemi çok sık kullanılmaktadır.

Bu yöntem sayesinde fareler kapalı ortamlara serpme şeklinde uygulanan pellet serme yöntemi ismi verilen aynı zamanda farelerinde en sevdiği özel formüle sahip yemlerin granül şeklinde kullanılmasıdır. Pellet sertme ilaçlama yöntemi sayesinde yemler ne ve yağış gibi olumsuz durumlardan etkilenmezler.

Paste Zehir

Paste zehir kapalı alan fareleri için kullanılan yöntemlerden birisidir. Paste zehir ilaçlama yöntemi neme ve yağışa karşı dayanıklıdır. Bu yöntem ile fareler kısa sürede ölürler. Paste zehir yöntemi ile kapalı alanlarda uygulama yapabilir fare derdinden kurtulabilirsiniz. Paste zehir yöntemi kek kıvamına gelen özel yemlerin uygulaması herhangi bir kokuya da sebep olmamaktadır. Bu yöntem hem açık hemde kapalı alanlarda kullanılmasından dolayı daha çok tercih edilmektedir.

Fare İlaçlama Nasıl Yapılır?

Fareler hakkında sizlere olabildiğince bilgiler vermeye çalıştık farelerin önlenmesinde ilaçlama yöntemlerine kadar bilgilere yazımızda yer verdik. Fare ilaçlama nasıl yapılır sorusuna profesyonel destek alarak farelerden kurtulmanızda sizlere kaliteli hizmet sunacağımızı belirterek cevap verebiliriz.

Alanında uzman ekibimiz ve etkili ekipmanlarımız ile doğru zamanda doğru yerde doğru adımları izleyerek uygulama yapmaktayız. Fare ilaçlama hizmeti sunan firmamız yukarda da bahsettiğimiz ilaçlama yöntemlerini kullanmaktadır. Farenin türüne farenin yaşam alanına ve diğer nedenler göre değişiklik gösteren yöntemlerimiz mevcuttur. Ev, bahçe, çatı, tarla, bodrum katları ve diğer alanlar için fareler kabusunuzu olmaktan çıkacak.

Fareler sizleri korkutmasın artık profesyonel destek alabileceğiniz bir firma ile tanıştınız. Sizlere fare ilaçlama konusunda en iyi hizmeti vereceğimizden şüpheniz olmasın.

Fare İlaçlama Servis Bölgemiz

İstanbul’un her iki yakasına ve tüm ilçelerine uzanan servis hizmetimiz ile farelere kaçacak yer bırakmıyoruz. Yaşam alanlarınızdaki farelerin adresi belirliyor ve hızlı servis ile sizleri bu dertten kurtarıyoruz. Keşif ekibimiz ile birlikte planlar yapılarak uygulama aşamasına geçilmektedir. İstanbul’un tüm ilçelerine hizmet veren firmamız ile hemen iletişime geçebilirsiniz.

• Avrupa Yakası Fare İlaçlama

• Anadolu Yakası Fare İlaçlama

• İstanbul Fare İlaçlama

En İyi Fare İlaçlama Şirketi

En iyi dememizin sebebi vermiş olduğumuz hizmetin kalitesi ve güvencesinden dolayıdır. Kendimize ve kurumsal yapımıza bu şekilde hitap edilmesine sizlerin memnuniyetleri sayesindedir.

Firmamız uygun fiyatlara fare ilaçlama hizmeti sunuyor profesyonel ve başarılı sonuçlar ile en iyi unvanı sizler sayesinde alıyoruz. Sizde en iyi fare ilaçlama şirketi ile tanışmak istiyorsanız hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Garantili Fare İlaçlama Şirketi

Fare ilaçlama uygulamasında ekiplerimiz güvenle hizmet veriyor ve hizmetlerinin garantisini de aynı zamanda sizlere sunmaktadır. Garantili fare ilaçlama şirketi ile sizde çalışmak istemez misiniz? Böyle bir soru karşısında tereddüt etmenize gerek kalmadan ekiplerimiz ücretsiz keşif uygun fiyat ve kaliteli hizmeti ile sağlam duruş sergileyecektir.

Fare ilaçlama uygulaması olası durumda başarısız sonuçlanırsa garanti kapsamında tekrar ilaçlama hizmetimizden faydalanabilirsiniz. Güvence sunuyor sizleri daha çok memnun etmek için özenle çalışıyoruz. Detaylı bilgi için bizi arayabilirsiniz.

Fare İlaçlama İstanbul

Arpest ilaçlama firması olarak fare ilaçlama İstanbul servis hizmetlerimiz ile sizlere kaliteli çözümler sunmaktayız. Fare ilaçlama İstanbul hizmetimiz ile profesyonel destek alabilir farelerden kurtulabilirsiniz.

Uygun fiyatlara fare ilaçlama İstanbul araması yapan müşterilerimizin karşısında daha güvenilir ve güçlü duruşumuz memnuniyeti beraberinde getirecektir. Fare ilaçlama yöntemlerimizi doğru şekilde uygulayarak yaşam alanlarınızı daha güvenilir hale getiriyoruz.

Fare İlaçlama Fiyatları

Söz konusu fareler ve siz bu durumdan pek de mutlu değilsiniz. Sizlere kaliteli ve profesyonel fare ilaçlama hizmeti sunacak firmamızın tekliflerinden hemen yararlanın. Uygun fiyatlara fare ilaçlama hizmeti almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Farelerin bulunduğu ortama profesyonel ekiplerimizi yönlendirerek sizlere hızlı servis hizmetimizde faydalanmanızı sağlıyor bu dertten kurtarıyoruz. İlaçlama yöntemi mekan ve fare türüne göre de değişiklik gösteren fare ilaçlama fiyatları detaylarını da bizleri arayarak öğrenebilirsiniz.

Farelerden Kurtulmak İçin Arayın!

Fareler artık sorun teşkil etmekten çıkıyor onların karşısında profesyonel arpest ilaçlama firması var. Daha fazla vakit kaybetmeden bizleri arayarak fare ilaçlama hizmetimizden hemen faydalanabilirsiniz. Güvenilir ve garantili uygulama için Arpest İlaçlama!

Haşere türlerini Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerimiz ile Fare İlaçlama yapmaktayız.

Arpest Böcek İlaçlama Şirketi